Eines per millorar la comunicació a la vostra entitat

Informàtic

Eines per millorar la comunicació a la vostra entitat

facebook icon twitter icon share icon

Colectic – Informàtic
Equip treballant amb ordinadors i papers

Eines que faciliten la comunicació i el treball en equip

Teclat d'ordinador i telèfon mòbil

La majoria d’aquestes eines es poden utilitzar tant amb l’ordinador com amb el telèfon mòbil

Eines per millorar la comunicació a la vostra entitat

Colectic – Informàtic

facebook icon twitter icon share icon

Resum: 

Fem un recull de 10 eines per ordinadors i dispositius mòbils que poden ser de gran utilitat a les entitats per dur a terme totes aquelles tasques que tenen a veure amb la informació i la comunicació.

  • WordPress

Aquesta plataforma de creació de blogs i pàgines web és una de les millors opcions per oferir informació de la vostra entitat a través d’Internet. Permet crear un lloc gratuït amb certes limitacions (WordPress.com) o un lloc que a partir d’una mínima inversió pot donar uns resultats molt professionals (WordPress.org). Recordeu que Xarxanet disposa d’una plataforma de blogs basada en WordPress a disposició de les entitats, gratuïta i amb suport!

  • Mailchimp

És un servei de màrqueting per correu electrònic que permet crear butlletins electrònics amb disseny responsiu. Amb aquesta eina podreu enviar informació a totes aquelles persones que us hagin facilitat la seva adreça de correu electrònic. Amb un compte gratuït es poden crear i enviar llistes de correu a 2000 subscripcions. També es pot triar entre diferents plantilles de disseny o fins i tot crear-ne una de personalitzada.

Recurs a Xarxanet sobre Mailchimp

  • Hangouts

Aquest servei de Google ens ofereix la possibilitat de fer videoconferències de fins a 15 persones en la versió web i fins a 10 en la versió mòbil. També podem compartir la pantalla del nostre dispositiu, compartir documents i imatges, enviar ‘emojis’ i gravar la videoconferència. Només heu de disposar d’un compte a Google i connectar-vos amb altres persones a través d’aquesta plataforma.

Recurs a Xarxanet sobre Hangouts

  • Evernote

Aquesta eina és un fantàstic bloc de notes, però va molt més enllà. Evernote ens permet crear, organitzar i compartir notes escrites, notes de veu, fotografies, vídeos, i localitzacions GPS, entre d’altres opcions. El seu gran potencial rau en el fet que permet tenir sincronitzades totes les nostres notes en diferents dispositius (ordinador, ‘smartphone’, tablet…) i en facilitar el treball en equip compartint la informació de les notes.

Recurs a Xarxanet sobre Evernote

  • Telegram

És una aplicació de missatgeria instantània com el famós Whatsapp, però que ofereix alguns avantatges, entre d’altres: es tracta de programari lliure; el podem fer servir en català; garanteix millor la seguretat i la privacitat; es poden crear canals públics o privats per difondre diferents temes a una gran quantitat d’usuaris i usuàries; permet crear ‘boots’ o programes que responen automàticament i supergrups de fins a 5.000 persones.

  • Hootsuite

Aquesta eina és indispensable per aquelles persones que treballen com a ‘community managers’, ja que permet gestionar diferents comptes de xarxes socials com Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, Foursquare, o fins i tot de WordPress. Amb la modalitat gratuïta es poden afegir 3 comptes i per poder configurar-ne més haurem de passar-nos a ‘premium’. Una de les seves grans utilitats és la programació de publicacions.

Recurs a Xarxanet sobre Hootsuite

  • Feedly

Feedly és un lector d’RSS, és a dir, una aplicació que ens permet seguir tot el que es va publicant en els blogs i les pàgines web que acostumem a llegir sense necessitat d’anar visitant lloc per lloc. Amb aquesta eina podem estar al dia a partir de les nostres fonts d’informació favorites, gestionar els articles (per exemple, els podem guardar per a una lectura posterior), compartir continguts i moltes coses més.

Recurs a Xarxanet sobre Feedly

  • Workplace

Aquesta eina va ser creada per Facebook amb la idea de connectar el personal que treballa en una organització a través dels telèfons mòbils. Funciona independentment de la xarxa social Facebook però de forma similar. Permet notes de veu i vídeotrucades, compartir informació amb altres organitzacions, obtenir dades de productivitat i moltes opcions més. Per a les entitats sense ànim de lucre és gratuïta.

  • Kune

És ‘software’ lliure de codi obert i està orientada més a la col·laboració entre grups de treball que a la comunicació entre persones individuals. Permet crear espais de treball col·laboratiu, la coordinació d’agendes comunes (disposa d’un calendari on es poden afegir tasques), fer reunions, publicar continguts, etc. L’eina està especialment orientada als moviments socials i a la cultura lliure.

  • Mattermost

També ‘software lliure’, ofereix canals de comunicació on els usuaris i les usuàries es poden comunicar com si estiguessin en sales de xat, amb la possibilitat de parlar en privat i de crear grups. També permet compartir documents amb els quals es pot treballar des de diferents dispositius, i instal·lar extensions que amplien les seves funcionalitats.

Etiquetes: 
comunicació associativa, aplicacions i programari, accessibilitat i tecnologia, xarxes socials i internet, programari lliure, comunicació, informació, aplicacions, apps

RSS Assessorament Informatic

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Protected by WP Anti Spam