L’Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital celebra la seva primera ‘Sandbox’

Informàtic

L’Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital celebra la seva primera 'Sandbox'

facebook icon twitter icon share icon

Colectic – Informàtic
Foto de grup de participants a l'associació

L’associació es va crear far aproximadament un any

L’Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital celebra la seva primera 'Sandbox'

Colectic – Informàtic

facebook icon twitter icon share icon

Resum: 

Es tracta de la primera trobada d’aquest col·lectiu que li ha servit per reflexionar, valorar sobre la seva breu trajectòria i mirar cap al futur.

‘Sandbox’ és el nom que l’Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital ha volgut donar a les trobades periòdiques que anirà realitzant. La primera va tenir lloc el 30 juny i va ser una jornada de treball què va començar dedicant un temps a reflexionar sobre la figura i el rol de la persona dinamitzadora d’espais dedicats a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), com són els que formen part de Punt TIC, la Xarxa Òmnia o Red Conecta.

Aquest exercici de reflexió es va fer a partir de la metodología del ‘World café’, amb converses en petits grups i rotacions, parlant al voltant de tres qüestions: quines competèncias, coneixement, habilitats i recursos té una persona professional de la dinamització social digital per poder apropar la tecnología al seu entorn?; amb quines carències i dificultats acostumen a trobar-se?; i què poden aportar a la relació entre la ciutadania i la tecnologia?

La segona meitat de la trobada va servir per fer balanç de l’estat de l’associació i de les accions que ha dut a terme, així com per preveure les accions que es faran de cara al futur. Més enllà d’aconseguir l’objectiu del reconeixement professional, l’Associació es proposa també enfortir el col·lectiu i donar-li visibilitat.

L’Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital es va crear fa aproximadament un any per aconseguir el reconeixement d’aquesta professió i dignificar-la. Es tracta d’un perfil professional que recull aspectes de la pedagogia, socials i tècnics, necessaris per poder ajudar a combatre l’escletxa tecnològica.

Etiquetes: 
accessibilitat i tecnologia, treball en xarxa, dinamització TIC, sandbox

RSS Assessorament Informatic

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Protected by WP Anti Spam